cezaryol pisze:No co Ty?
Cezary ja się ich najzwyczajniej boję. A szczególnie tej drugiej twarzy.
Cezary liczę, że nasze różnice światopoglądowe nigdy nie wpłyną na naszą znajomość;)
Czytaj w całości:Pudelek pisze:byłoby dziwne, gdyby celem partii politycznej nie byłoby dostanie się do władzy - to po co istnieje?
bluejeans pisze:I na tym koniec.
O tych babeczkach spotykających się w siedzibie PSLu mogłabym powiedzieć to samo. Tylko powinnam zaznaczyć, że nie stanowią one trzonu partyjnego PSL w Katowicach.Vlado pisze:Mój przyjaciel z LO jest radnym PSLu, to bardzo przyzwoity człowiek.
Pudelek pisze:Krzyś66 pisze:ale w innych kwestiach np.: tzw obyczajowych, społecznych zachowują zdrowy rozsądek.
przecież to konserwa bliska PiSowi jeśli chodzi o kwestie obyczajowe... chyba, że zakładamy, że to jest właśnie dzisiaj w Polsce "zdrowy rozsądek"
Dzięki PSL-owi mamy nadal piękny wynalazek zwany KRUS-em. Oraz dopłaty, sraty, odszkodowania co roku, bo to albo było za sucho, albo za mokro albo Putin nie chce kupować jabłek, a w ogóle benzyna do mojego traktora za milion złotych jest za droga! Po co się ubezpieczać, państwo da!
Szkoda tylko, że państwo tak hojnie nie wspomaga przedsiębiorców, którym nie sprzedają się np. buty albo szlag trafił produkcję komputerów... no, ale za nimi nie stoi PSL.
Krzyś66 pisze:Ale za to, państwo wspiera górnictwo , wspierało przemysł stoczniowy i motoryzacyjny(póki mogło) , wspiera też inne grupy zawodowe dając im niesamowite przywileje .
Krzyś66 pisze:Dopłaty z budżetu państwa to kwoty niezwykle małe a dopłaty unijne Panie Pudelek są też do dróg , kanalizacji i setek innych projektów
Krzyś66 pisze:Jest masa małych gospodarstw działających na granicy przetrwania , są regiony Polski gdzie jest to duży procent dla nich KRUS to zwykły socjal , pozwalający dalej działać i młodym nie emigrować a starym po prostu nie umrzeć z głodu . KRUS to tez masa przekrętów ale to że się tego nie chce zlikwidować to nie wina PSLu tylko wszystkich partii , a posłowie i byli posłowie oraz ich przyjaciele mają wiele majątków gdzie kręcą lody na dopłatach unijnych .Tak ale to przecież wina PSLu .
Krzyś66 pisze:Wypowiedzi posłów PSL w większości spraw kontrowersyjnych były i owszem zachowawcze ale zdecydowanie bardziej pojednawcze niż nie jedna z PO ,że o PiS nie wspomnę .
Pudelek pisze:cezaryol pisze:kim ten człowiek byłby i kogo by obchodziło co mówił ostatnio w USA, gdyby dziennikarze się nim nie interesowali?
rozumiem gdybyście pisali o człowieku z czwartego rzędu, jakimś kompletnie nieliczącym się, ale tu przecież mowa o ścisłej czołówce partii, która zabiera się do rządzenia Sugerujesz, że facet, który już w rządach PiS zdążył być wiceministrem i podsekretarzem stanu w MON i szefem służby kontrwywiadu został nim dzięki zainteresowaniu dziennikarzy? I że jeśli w przyszłym rządzie obejmie jakiś stołek to też tylko dlatego, że go prasa wylansowała?
Pudelek pisze:większość społeczeństwa nie głosuje ani na PiS ani na PO, więc ten "tradycyjny wybór" to istnieje głównie w mediach...
Vlado pisze:Cezary liczę, że nasze różnice światopoglądowe nigdy nie wpłyną na naszą znajomość;)
cezaryol pisze:a ja musiałem zniknąć na kilka godzin z forum aby znaleźć książki Olgi Tokarczuk i przygotować je do spalenia.
Vlado pisze:Mój przyjaciel z LO jest radnym PSLu, to bardzo przyzwoity człowiek.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości