Krzyś66, daleki jestem od ataku personalnego na Ciebie. Ja wogóle niespotykanie spokojny człowiek jestem
Czasem tylko upierdliwy. Wykorzystałem Twoją reakcję do tego, żeby pokazać, że kobieta ma prawo nie wyrażać zgody, skoro jest o to pytana, bo tak stanowią przepisy prawa. I dla mnie to nic śmiesznego, choć mogłeś się oczywiście śmiać. Jednocześnie przez to zwróciłem uwagę na być może w części (nie znam go w szczegółach) durnotę tego prawa. K woli ścisłości, to wola rodzica nie obejmuje oficjalnych zdjęć grupowych, może się burzyć przy zdjęciach grupowych wycieczkowych, ale i tu nauczyciel może być spokojny. Inna rzecz fotki np. podczas akademii itp. Durnota polskiego prawa, to temat rzeka. Ale dajmy już spokój.
Co do moich uwag na temat mediów i rozumnego oglądu spraw. Napisałem to wyraźnie: jest roztropnym przyjrzeć się sprawie z różnych stron, a to po to, żeby na końcu nie czuć się baranem.
Dlatego podałem linka przeciwważnego, by skontrować ot wrzuconego jako jedynie słuszny i bezdyskusyjny link Piotrka. Dodam, że Frondy nie czytuję, ale szukając wiadomości w wiarygodnych źródłach natrafiłem na tamtą. Napisałeś Piotrkowi:
W odpowiedzi masz link od Tatramana głoszący Prawdę.Przeczytałem ten tekst i jest on typowy dla ludzi którzy znają Prawdę : najpierw masz kilka akapitów pomyj wszelakich a na końcu jest odpowiedź na zarzuty Newseeka : wiemy ale nie powiemy , to tez jest standard dla tej części społeczeństwa (ileż to razy Antonii czy Jarosław tak się wyrażali ).
Podaję ten link jeszcze raz :
http://www.fronda.pl/a/newsweek-uderza- ... 56482.html
I proszę Cię wykaż mi sposoby manipulacji Frondy. Dla mnie jest tam suche podanie informacji bez jakiejkolwiek próby interpretacji. Ja się nie odnoszę do treści oświadczenia, które redakcja zamieściła, tak, jak wiele innych mediów. Teraz możemy go lepiej zrozumieć po konferencji prasowej Dudy. Ocena tego to inna sprawa, ale nie o tym rozmawiamy. I masz rację: mój link głosił prawdę – Było oskarżenie, była zapowiedź odpowiedzi zawarta w zamieszczonym oświadczeniu – to wszystko. Bądźmy rzetelni, bo inaczej znów trzeba zadać pytanie o sens rozmów pełnych insynuacji i nieścisłości.
Jedno jest pewne: lisia gazeta wskrzesiła Dudzie teściową, która nie żyje od dwudziestu lat
Piotrek, napisałeś:
I wcale nie muszę sie deklarować które media traktować jako pewnik rzetelności, bo z każdych można wyciągnąć to co trzeba. Nie z każdych możesz wyciągnąć to, co trzeba. Dyskusja o mediach, to temat nieskończony. Tak krótko: 95% lokalnych mediów jest w rękach niemieckich. W zeszłym roku tylko jedno z nich wspomniało o rocznicy wybuchu II Wojny Światowej. Mówi Ci to coś? Każdy rozgrywa swoje interesy. Dlatego jestem uczulony na gazetę robioną przez Żydów dla Polaków i moje wyczulenie po wielekroć okazało się uzasadnione.
A tak dla ciekawości: powiedz mi ile lokalnych gazet w Niemczech jest w rękach innych niż niemieckie? Ułatwię Ci: 0%0%0%0%!
O, przepraszam, mała poprawka do mojej dotychczasowej wiedzy. Własnie teraz znalazłem:
http://wpolityce.pl/spoleczenstwo/21255 ... iu-tytulow
I ręczę Ci: w mediach głównego nurtu nie znajdziesz takich informacji. Narodowi to niepotrzebne. Dla narodu to szkodliwe. To pieprzona wpolityce.pl, Radio Maryja, niezależna.pl to podaje.
I jeszcze inna rzecz: kto będzie się śmiał z tych, którzy mówią, że Polska jest dzisiaj kondominium niemieckim? Tych, którzy próbują coś z tym zrobić nazywa się awanturnikami, szkodnikami, ale część klasy politycznej, tak jak część społeczeństwa ma mentalność niewolnika. Pedagogika wstydu narzucona przez GW też przynosi wymierne owoce. Ale to też temat niezgłębiony.
Kto ma rozum niech myśli.
Bluejeans, już bym naprawdę nie chciał. Dwukrotnie pouczasz mnie co to jest parlament i podajesz liczbę posłów i senatorów. To wygląda na próbę poniżenia. Czy tak mam to traktować?
Ja tylko pisałem o posłach, którzy głosowali za referendum, a to byli określeni parlamentarzyści.
Tylko proszę Cię, nie pisz mi po raz trzeci
Dobrej nocy wszystkim