Krzyś66 pisze:Nie napisałem że Buba jest naiwna tylko ,że jest w niej duuużo wiary w ludzi
okej, nie użyłeś wprost słowa "naiwna", ale jak dla mnie "duuuużo wiary w ludzi" jest łagodniejszą wersją tego słowa
I myślę, że nie tylko ja to tak odczytałem.
Krzyś66 pisze:I choć sam jestem dużo bardziej sceptyczny w podejściu to " dziwnych obcych " to uważam ,ze bardzo dobrze że takich Bub jest całkiem sporo na świecie ... może kiedyś będę potrzebował pomocy i tylko od niej ją dostanę...
ładnie to zabrzmiało, ale ja się niestety obawiam, że większość takich Bub zostanie po prostu wykorzystana przez różnych cwaniaczków i złodziei
Krzyś66 pisze:Można oczywiście mieć w głowie szablon : polityk z partii , grupy , układu X to wiadomo ,że .... Ja jednak każdemu obcemu , nieznanemu daję kredyt zaufania , nawet politykowi z partii której organicznie nie znoszę .
a ja nie - bo tu nie chodzi o ludzi, ale polityków. I człowiek wystawiony przez partię X, a właściwie przez jej fuhrera, nie może się różnić od przeciętnego członka danej partii i nie może odbiegać za bardzo od wystawiającego, gdyż inaczej nie otrzymałby nominacji - dla mnie to proste jak świński ogon.
Krzyś66 pisze:A Duda po objęciu urzędu miał pełną możliwość usamodzielnienia się (oczywiście mógł zapłacić brakiem reelekcji ) . Ale jak widać po przemówieniu w Stoczni , to Ty miałeś rację ... a szkoda .
z tym brakiem reelekcji nie przesadzajmy, to dopiero za 5 lat
Gdyby facet rzeczywiście zaczął rządzić w miarę rozsądnie, to zagłosowaliby na niego nie tylko PiSowcy w 2020, podobnie jak na drugą kadencję Kwaśniewskiego wybrali nie tylko lewicowcy z SLD. Rzeczywiście prezydent ma szansę uzależnienia się od mocodawców, w przeciwieństwie do premiera, który od partii jest zależny. Ileż to się nasłuchałem - również od przeciwników - dajcie Dudzie szansę itp... Złudzeń nie miałem, tyle, że naprawdę sądziłem, że wytrzyma do wyborów, aby nie straszyć potencjalnych wyborców. Widać jednak PiS spojrzał na sondaże i stwierdził, że można zrzucić maskę, bo nic im nie zaszkodzi
telefon 110 pisze:Należało się Boniemu jak psu micha
ja nie twierdzę, że nie - chodziło mi o nieporównywanie prezydenta teoretycznie wszystkich obywateli od europosła, który reprezentuje swoją grupę wyborców - to nie ta skala.