dagomar pisze:pewnie Kamil sam nie wiedział dając zagadkę i musiał się ratować

Oj tam, wiedziałem. Nawet zdobyłem ten wschodni wierzchołek Zadniego Ornaka.
Tatraman pisze:Topograficznie skaliste ramię odchodzące na wschód od Zadniego Ornaku, a więc i rzeczony wierzchołek E, to są Siwe Skały.
Nie jest to poprawna odpowiedź. Siwe Skały to nazwa odnosząca się ogólnie do tamtejszych skał, a nie konkretnie do tej kulminacji, którą zaznaczyłem.
Dookreślenie "wierzchołek" wraz podaniem kierunku geograficznego to rozwiązanie już stosowane w tatrzańskiej topografii. Popularnym przykładem są Rysy (SE, środkowy i NW), czy też Wysoka (SE i NW).
Jako zwolennik szczegółowej tatrzańskiej topografii uważam, że kulminacja (którą zaznaczyłem) nie powinna być traktowana jako anonimowa. Wg mnie to zbyt znaczący obiekt. W Tatrach Wysokich nie takie pipanty doczekały się swych nazw. Zatem do wyboru mamy 2 rozwiązania - jedno to wymyślanie nowej odrębnej nazwy, a drugie zastosowanie dookreślenia "wierzchołek" (czyli Zadni Ornak - wierzchołek E). Ta druga wersja bardziej mnie przekonuje w tym przypadku. Po pierwsze łatwiej zapamiętać. Po drugie Zadni Ornak to właściwie taka górka pocięta rowami grzbietowymi. W jego partiach szczytowych można by wyróżnić co najmniej 4 kulminacje (W, E i 2 na środku, ale te 2 środkowe swymi rozmiarami zbytnio nie zasługują na wyróżnianie, zaś wierzchołek E to już poważniejsza kulminacja, minimalnie niższa od głównego wierzchołka W).