Się dzieje
Może wypowiedzą się forumowi fachowcy od donosów?
P.s. Tego człowieka zaszczują psychicznie . W imię obrony wiary.
P.s. Tego człowieka zaszczują psychicznie . W imię obrony wiary.
Ostatnio zmieniony 2021-02-27, 18:30 przez Dobromił, łącznie zmieniany 1 raz.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
Oburzeni wierni wytypowali potencjalnego zgłaszającego i postanowili się zemścić. Na terenie parafii rozwiesili obraźliwe kartki z wizerunkiem tej osoby.
Przecież to standardowe zachowanie katolika Polaka. Choć w naszym krajowym wydaniu nazwał bym to raczej sekciarstwem a nie wiernymi, bo z zasadami wiary wiele wspólnego nie ma.
2. Kożuchów (woj. Lubuskie) – szkoła podstawowa wypożyczyła 40 uczniom laptopy, które miały im pomóc w nauce zdalnej. Po jakimś czasie trzy z tych laptopów zostały namierzone w lombardzie.
Sebastian pisze:Chyba bardziej o ciemnogród.
Handel kradzionym towarem a ciemnogrod to chyba jednak co innego? Chyba ze to takie modne "slowo klucz"? Jak nam sie cos nie podoba - to znaczy ze to ciemnogrod
Oburzeni wierni wytypowali potencjalnego zgłaszającego i postanowili się zemścić.
Ciekawe na jakiej podstawie wytypowali... Bo z tego zdania wynika, że nie ma pewnosci. Moze więc krzywdzą niewinną osobe?
Ostatnio zmieniony 2021-02-27, 19:30 przez buba, łącznie zmieniany 4 razy.
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam ta mniej uczęszczaną. Cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam"
na wiecznych wagarach od życia..
buba pisze:Ciekawe na jakiej podstawie wytypowali... Bo z tego zdania wynika, że nie ma pewnosci. Moze więc krzywdzą niewinną osobe?
A na czym by polegała wina ?
- sprocket73
- Kontakt:
Dobromił pisze:A na czym by polegała wina ?
Każdy już rodzi się winny. To się nazywa grzech pierworodny.
SPROCKET
viewtopic.php?f=17&t=1876
viewtopic.php?f=17&t=1876
Tak mi się skojarzyło : " To wina wina co w naszych żyłach płynie " - Kobranocka.
Dobromił pisze:buba pisze:Ciekawe na jakiej podstawie wytypowali... Bo z tego zdania wynika, że nie ma pewnosci. Moze więc krzywdzą niewinną osobe?
A na czym by polegała wina ?
Wiem, wiem. Donos to zasługa a nie wina. Juz nie raz o tym wspominales. Powinien dostac order i chodzic w glorii chwaly!
Ostatnio zmieniony 2021-02-27, 21:01 przez buba, łącznie zmieniany 2 razy.
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam ta mniej uczęszczaną. Cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam"
A jak znajomy pije piwo w pociagu albo na ławce w parku to donosic czy nie? No bo chyba trzeba?
Ostatnio zmieniony 2021-02-28, 18:34 przez buba, łącznie zmieniany 2 razy.
A gdyby ktoś dowiedział się, że jego znajomy molestuje małe dzieci i doniósł - to jest Twoim zdaniem zasługa czy wina?
buba pisze:A jak znajomy pije piwo w pociagu albo na ławce w parku to donosic czy nie? No bo chyba trzeba?
To dla ciebie jest równoważne ?
Dobromił pisze:A gdyby ktoś dowiedział się, że jego znajomy molestuje małe dzieci i doniósł - to jest Twoim zdaniem zasługa czy wina?buba pisze:A jak znajomy pije piwo w pociagu albo na ławce w parku to donosic czy nie? No bo chyba trzeba?
To dla ciebie jest równoważne ?
Nie, nie jest rownowazne. A dla ciebie rownowazne jest molestowanie dzieci a przekroczenie ilosci osob w sklepie?
Na szczescie nie mialam nigdy w zyciu sytuacji posiadania sąsiada pedofila ani bycia swiadkiem jak seryjny morderca goni staruszke z piła łancuchową. Co bym zrobila? Nie wiem. Moge tylko gdybac. "Tyle wiemy o sobie ile nas sprawdzono"...
Natomiast gdy slysze o takich co zaraz lecą na policje jak ktos rozpalil ognisko, wjechal autem nad jezioro, pije piwo w pociagu, umyl auto przed blokiem, zszedl ze szlaku, nie wydał paragonu w taksowce, przeszedl na czerwonym swietle, sprzetaje na targu kiszone ogorki, chodzi z wykrywaczem metalu po polu, wpuscil do sklepu 6 osob zamiast 4 (albo wszystkie swoje pięcioro dzieci na Wigilie albo specjalnie szuka po miescie otwartych knajp, zeby zadzwonic do sanepidu - to mi sie nóż w kieszeni otwiera... Tak mnie wychowano... ze kapuś to jest ostatnie dno... I nowa moda ze stawianiem takich osob na piedestał nic tu nie zmieni...
Ostatnio zmieniony 2021-02-28, 21:17 przez buba, łącznie zmieniany 1 raz.
sokół pisze:buba pisze:jak znajomy pije piwo w pociagu albo na ławce w parku to donosic
Donosić, kolejne piwka
Tu masz pelna racje! Zapamietam! Mysle ze kazdy porzadny znajomy to doceni!