Bo kto ma, temu będzie dodane, i nadmiar mieć będzie;kto zaś nie ma, temu zabiorą również to, co ma. /Mt 13,12/ Enjoy your life-never look back. Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej.
I niektóre osoby bawi nazwa ulicy od Mieszka I do Łokietka. Posiusiałem się. Jak niewiele brakuje innym do szczęścia... Żal mi radnych, ale to Knurów, więc radni na miarę swego miasta z nazwy.
Bo kto ma, temu będzie dodane, i nadmiar mieć będzie;kto zaś nie ma, temu zabiorą również to, co ma. /Mt 13,12/
Enjoy your life-never look back. Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej.
Gdyby mieli trochę oleju w głowie, to by podobnymi nazwani obdarowali dużo więcej ulic.
Odpadły by im wydatki na remonty, bo skoro Hujowa Droga, Spierdolona Szosa, Dziury jak w Dupie to adekwatnie do nazwy i okoliczności
Pewien angielski podróżnik zwiedzał w XIX wieku klasztory Meteora w Grecji. Do jednego z tych klasztorów trzeba było jechać w koszu, który wciągano na linach. Podróżnik, jak już był wysoko w tym koszu, to zapytał z ciekawości: "jak często zmieniacie te liny"? . Na to mnisi odpowiedzieli: "no, jak się urwie, to zmieniamy".
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
Krytyk sztuki ocenia obraz z 3 Murzynami, chwali jego piękno i formę, ale też widać jego zakłopotanie. - W czym problem? - pyta autor. - Nie pasuje mi biały penis u jednego z nich... - To są górnicy, zaś ten był na obiedzie w domu - odpowiada autor dzieła.
Bo kto ma, temu będzie dodane, i nadmiar mieć będzie;kto zaś nie ma, temu zabiorą również to, co ma. /Mt 13,12/
Enjoy your life-never look back. Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej.