Sport
Przy odrobinie szczęścia bym ich przeskoczył.
Ostatnio zmieniony 2019-03-01, 17:43 przez ceper, łącznie zmieniany 1 raz.
Bo kto ma, temu będzie dodane, i nadmiar mieć będzie; kto zaś nie ma, temu zabiorą również to, co ma. /Mt 13,12/
Enjoy your life-never look back. Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej.
Enjoy your life-never look back. Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej.
E tam ja miałem podobne, też mi się pierwsza seria nie podobała, a po drugiej serii już mi przeszło. Chociaż akurat na jury tego nie zwalałem, tylko po prostu na pogodę. Ta druga seria była jeszcze bardziej niesprawiedliwa, Kubacki miał prędkość najazdową o prawie 3 km/h szybszą niż końcówka, nawet taki Stoch miał jeszcze 1,5 km/h szybszą od Kobayashiego, gdzie w normalnych zawodach przy równych warunkach, to Stoch zjeżdża jakieś 0,5 km/h wolniej od Japończyka. Więc zyskał nad nim z 2 km/h. Na takiej małej skoczni, to spokojnie na 10 albo i więcej metrów w skoku mogło się przełożyć. Gdyby Stoch zajmował miejsce Kubackiego po 1 serii, to też raczej by te zawody wygrał.
No ale też ciężko mówić o przypadkowym zwycięzcy, bo już takie konkursy były. Tutaj mimo wszystko w szalonym i dziwnym konkursie wygrał jeden z faworytów. Co zresztą dzisiaj w konkursie mieszanym potwierdził, będąc indywidualnie znów najlepszym. I skakał jak na mistrza przystało, nawet w drugim skoku, trochę przesadzili dla niego z tą belką. Bo było widać, że skracał ten skok i jakby się przestraszył, a i tak 110 metrów było.
No ale też ciężko mówić o przypadkowym zwycięzcy, bo już takie konkursy były. Tutaj mimo wszystko w szalonym i dziwnym konkursie wygrał jeden z faworytów. Co zresztą dzisiaj w konkursie mieszanym potwierdził, będąc indywidualnie znów najlepszym. I skakał jak na mistrza przystało, nawet w drugim skoku, trochę przesadzili dla niego z tą belką. Bo było widać, że skracał ten skok i jakby się przestraszył, a i tak 110 metrów było.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Vision, łącznie zmieniany 4 razy.
Faktem jest, że po wczorajszych (piątkowych) skokach to na końcu jednak przypadku nie było. Ale z drugiej strony też uważam, że lepiej, aby jury w piątek to wszystko na początku anolowało i przeniosło na jutro... Kubacki by potwierdził po raz kolejny - swoją drogą to jego najlepszy okres w życiu. Chyba, za szybko się żegna
A w ogóle uważam, że w PŚ powinno być kilka zawodów na tych mniejszych skoczniach - zupełnie inne emocje, ze 2 metry robi różnice (jak w życiu w końcu ), technika ma znaczenie. A nie tylko loty, długie itp.
A w ogóle uważam, że w PŚ powinno być kilka zawodów na tych mniejszych skoczniach - zupełnie inne emocje, ze 2 metry robi różnice (jak w życiu w końcu ), technika ma znaczenie. A nie tylko loty, długie itp.
Staliśmy nad przepaścią, ale zrobiliśmy wielki krok naprzód!
Wszystko się może zdarzyć. Np. ( w niedalekiej przyszłości ) finał Ligi Europy Lech Poznań - Wisła Kraków.
Amen.
Amen.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu