Coldman planuje

Propozycje, zaproszenia i organizacja wspólnych wycieczek i wyjazdów w góry i nie tylko.
Awatar użytkownika
Coldman
Kontakt:

Re: Coldman planuje

Postautor: Coldman » 2025-02-24, 19:20

Dowiedziałem się w nowej pracy, że muszę wziąć urlop 2 tygodnie od razu. 15 Sierpień - 31 Sierpień. Nie pojadę na Polandrock raczej, ale dzięki temu zaoszczędzę urlop i mam nowy plan już. 15 Sierpnia w Bieszczadach w Cisnej gra SDM. Więc biorę rower w pociąg (14 Sierpnia) jadę w Bieszczady, a potem kieruje się coraz bardziej na północ, być może pomagając sobie pociągiem na pewnych odcinkach. To będzie całe mnóstwo planowania. Od Bieszczad do Mazur :D
Świat gór! Aby go nazwać swoim, trzeba zainwestować znacznie więcej niż krótkotrwałą radość oczu. I może dlatego właśnie człowiek naprawdę kochający góry chce znosić trudy, wyrzeczenia i niebezpieczeństwa na ich skalnych szlakach
Awatar użytkownika
opawski1
Kontakt:

Postautor: opawski1 » 2025-02-24, 21:30

Też klepnąłem sobie dokładnie taki sam termin na długi urlop, ale jeszcze planów nie mam :D
MOJA STRONA O GÓRACH OPAWSKICH: http://www.goryopawskie.eu/
Awatar użytkownika
Coldman
Kontakt:

Postautor: Coldman » 2025-02-25, 20:54

opawski1 pisze:Też klepnąłem sobie dokładnie taki sam termin na długi urlop, ale jeszcze planów nie mam :D

Ale planujesz coś na ostro czy na spokojnie?

Z majówką też mam problem 4 dni, coś trzeba wymyślić. GSŚ mnie przyciąga tylko logistyka jest tam powalona
Świat gór! Aby go nazwać swoim, trzeba zainwestować znacznie więcej niż krótkotrwałą radość oczu. I może dlatego właśnie człowiek naprawdę kochający góry chce znosić trudy, wyrzeczenia i niebezpieczeństwa na ich skalnych szlakach
Awatar użytkownika
Coldman
Kontakt:

Postautor: Coldman » 2025-02-25, 22:43

Tak jeszcze sobie myślę nad tą majówką, czy czasami sobie coś samemu nie stworzyć np. https://mapa-turystyczna.pl/route/30is8 (Ciekawa trasa, noclegi w znanych miejscach(Leskowiec, Chatka Adamy, Rysianka) dni dojazdowo-odjazdowe luźne, tylko w jeden dzień jest przerąbane xD)

Z drugiej strony, dobrze się chodzi od kropki do kropki, zbiera się kolejny szlak do kompletu. Drabina Wałbrzyska to takie 3 fajne dni z luźnym dojazdem, ale mnie boli, że jeden dzień niezagospodarowany zostaje :D

Może coś zaproponujecie 4dni z dojazdami ?
krzepki16

Postautor: krzepki16 » 2025-04-06, 13:16

Coldman pisze:Takie mam 2 plany na szlaki długodystansowe, które mi piękne się połączą z innymi szlakami, a co najważniejsze dostarczą całkowicie nowych górskich wrażeń.
Nr.1 Tarnów - Wielki Rogacz (200km)
Nr.2 Skrócony Główny Szlak Karpacki czyli Dynów- Ustrzyki Górne. (200km)

Robię w odcinkach obydwa szlaki. Pierwszy robię prywatnie jak Pan Bóg przykazał, a drugi z kim się da i jak popadnie, z dwóch stron w przypadkowych kierunkach.
W pierwszym doszedłem do Gródka n. Dunajcem i dopiero od Ciezkowic mi się podoba. Wcześniej tylko "momenty były" ;)
Ale jak masz czas na cały to ok.
W drugim przypadku jeśli nie robisz całego to polecam przesunąć punkt początkowy dalej od Rzeszowa np zacząc od Ustrzyk Dolnych, bo poczatek jest nudny.
Dwa tygodnie tego zrobiłem odcinek Sufczyna - Koniusza i bez rewelacji,
Bo męska rzecz być daleko, a kobieca - wiernie czekać
Awatar użytkownika
Coldman
Kontakt:

Postautor: Coldman » 2025-08-04, 21:53

Jestem teraz mocno zajęty, dużo spraw na głowie, w dodatku wyjazdy, świeżo wróciłem z festiwalu. A za tydzień rozpoczynam wakacje. Wyjeżdżam w Bieszczady, ale na krótko, bo całkiem na spontanie pojawiła się taka opcja. Spełnienie małych marzeń :D Nie powiem, ale Seba z Adrianem, mnie mocno inspirowali, żeby w końcu zaryzykować gdzieś dalej.

Obrazek
Awatar użytkownika
sprocket73
Kontakt:

Postautor: sprocket73 » 2025-08-04, 22:19

Powodzenia!!! :)
Awatar użytkownika
Coldman
Kontakt:

Postautor: Coldman » 2025-08-05, 21:39

Ciężko się wymyśla trasy na rower w bieszczadach :D Mam taką, myślę, czy warto się pchać na sam dół do źródeł Sanu?
https://mapa-turystyczna.pl/route/3pfbw
Awatar użytkownika
Lidka

Postautor: Lidka » 2025-08-06, 05:44

tam akurat będzie pod góę ;)
Podróżnik widzi to, co widzi. Turysta widzi to, co przyszedł zobaczyć. (Gilbert Keith Chesterton).