Coldman planuje
Re: Coldman planuje
Dowiedziałem się w nowej pracy, że muszę wziąć urlop 2 tygodnie od razu. 15 Sierpień - 31 Sierpień. Nie pojadę na Polandrock raczej, ale dzięki temu zaoszczędzę urlop i mam nowy plan już. 15 Sierpnia w Bieszczadach w Cisnej gra SDM. Więc biorę rower w pociąg (14 Sierpnia) jadę w Bieszczady, a potem kieruje się coraz bardziej na północ, być może pomagając sobie pociągiem na pewnych odcinkach. To będzie całe mnóstwo planowania. Od Bieszczad do Mazur 

Świat gór! Aby go nazwać swoim, trzeba zainwestować znacznie więcej niż krótkotrwałą radość oczu. I może dlatego właśnie człowiek naprawdę kochający góry chce znosić trudy, wyrzeczenia i niebezpieczeństwa na ich skalnych szlakach
Też klepnąłem sobie dokładnie taki sam termin na długi urlop, ale jeszcze planów nie mam 

MOJA STRONA O GÓRACH OPAWSKICH: http://www.goryopawskie.eu/
opawski1 pisze:Też klepnąłem sobie dokładnie taki sam termin na długi urlop, ale jeszcze planów nie mam
Ale planujesz coś na ostro czy na spokojnie?
Z majówką też mam problem 4 dni, coś trzeba wymyślić. GSŚ mnie przyciąga tylko logistyka jest tam powalona
Świat gór! Aby go nazwać swoim, trzeba zainwestować znacznie więcej niż krótkotrwałą radość oczu. I może dlatego właśnie człowiek naprawdę kochający góry chce znosić trudy, wyrzeczenia i niebezpieczeństwa na ich skalnych szlakach
Tak jeszcze sobie myślę nad tą majówką, czy czasami sobie coś samemu nie stworzyć np. https://mapa-turystyczna.pl/route/30is8 (Ciekawa trasa, noclegi w znanych miejscach(Leskowiec, Chatka Adamy, Rysianka) dni dojazdowo-odjazdowe luźne, tylko w jeden dzień jest przerąbane xD)
Z drugiej strony, dobrze się chodzi od kropki do kropki, zbiera się kolejny szlak do kompletu. Drabina Wałbrzyska to takie 3 fajne dni z luźnym dojazdem, ale mnie boli, że jeden dzień niezagospodarowany zostaje
Może coś zaproponujecie 4dni z dojazdami ?
Z drugiej strony, dobrze się chodzi od kropki do kropki, zbiera się kolejny szlak do kompletu. Drabina Wałbrzyska to takie 3 fajne dni z luźnym dojazdem, ale mnie boli, że jeden dzień niezagospodarowany zostaje

Może coś zaproponujecie 4dni z dojazdami ?
Coldman pisze:Takie mam 2 plany na szlaki długodystansowe, które mi piękne się połączą z innymi szlakami, a co najważniejsze dostarczą całkowicie nowych górskich wrażeń.
Nr.1 Tarnów - Wielki Rogacz (200km)
Nr.2 Skrócony Główny Szlak Karpacki czyli Dynów- Ustrzyki Górne. (200km)
Robię w odcinkach obydwa szlaki. Pierwszy robię prywatnie jak Pan Bóg przykazał, a drugi z kim się da i jak popadnie, z dwóch stron w przypadkowych kierunkach.
W pierwszym doszedłem do Gródka n. Dunajcem i dopiero od Ciezkowic mi się podoba. Wcześniej tylko "momenty były"

Ale jak masz czas na cały to ok.
W drugim przypadku jeśli nie robisz całego to polecam przesunąć punkt początkowy dalej od Rzeszowa np zacząc od Ustrzyk Dolnych, bo poczatek jest nudny.
Dwa tygodnie tego zrobiłem odcinek Sufczyna - Koniusza i bez rewelacji,
Bo męska rzecz być daleko, a kobieca - wiernie czekać
Jestem teraz mocno zajęty, dużo spraw na głowie, w dodatku wyjazdy, świeżo wróciłem z festiwalu. A za tydzień rozpoczynam wakacje. Wyjeżdżam w Bieszczady, ale na krótko, bo całkiem na spontanie pojawiła się taka opcja. Spełnienie małych marzeń
Nie powiem, ale Seba z Adrianem, mnie mocno inspirowali, żeby w końcu zaryzykować gdzieś dalej.

- sprocket73
- Kontakt:
Ciężko się wymyśla trasy na rower w bieszczadach
Mam taką, myślę, czy warto się pchać na sam dół do źródeł Sanu?
https://mapa-turystyczna.pl/route/3pfbw

https://mapa-turystyczna.pl/route/3pfbw
tam akurat będzie pod góę 

Podróżnik widzi to, co widzi. Turysta widzi to, co przyszedł zobaczyć. (Gilbert Keith Chesterton).