Rok lokalny - 2025 Wioli

Podsumowania sezonu czy jakiegoś okresu aktywności górskiej i nie tylko.
Awatar użytkownika
buba
Kontakt:

Re: Rok lokalny - 2025 Wioli

Postautor: buba » 2026-01-08, 23:15

(jeśli kiedyś będziecie, nie odpuszczajcie wycieczki z pochodniami do Kręgu Mocy! ;)

A co to za impreza? Napiszesz coś wiecej? :)

kolejne cudowne końce świata w okolicach Jałówki (co za tereny!)

Ciekawe czy w Dublanach nadal tak pieknie i koncoświatowo?

(większość lipca spędziłam w pracy)

A czym się tam zajmujesz, jeśli to nie tajemnica? Bo Podlasie, wydawałoby się, to taki nie do końca typowy kierunek emigracji zarobkowej.
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam ta mniej uczęszczaną. Cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam"

na wiecznych wagarach od życia..
Awatar użytkownika
_laynn

Postautor: _laynn » 2026-01-08, 23:24

Marzyć to mi się marzy. Południowa, Kanada (to Północna). I może kiedyś się uda spełnić.

Wiolu niesamowity rok. Możesz mówić, że krótkie aktywności, ale ich ilość powala. Mnie ten rok zassał do domu.
Ciężko było się ruszyć, u mnie nawet spacerów było mało.

Żarty, żartami, ale mam wielką prośbę - o kilka zdjęć jednak. Nie musisz już, dziś-jutro czy pojutrze wstawić. Ale za jakiś czas. Z Kolumbii, z Czarnej i Białej Hańczy, Łosia - Żubra.
Twoje zdjęcia są bardzo dobre i z wielką przyjemnością się je ogląda.
Proszę :)
Awatar użytkownika
buba
Kontakt:

Postautor: buba » 2026-01-09, 11:30

_laynn pisze:e ich ilość powala. Mnie ten rok zassał do domu.
Ciężko było się ruszyć, u mnie nawet spacerów było mało.

Żarty, żartami, ale mam wielką prośbę - o kilka zdjęć jednak. Nie musisz już, dziś-jutro czy pojutrze wstawić. Ale za jakiś czas. Z Kolumbii, z Czarnej i Białej Hańczy, Łosia - Żubra.

Ja się dołaczam!
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam ta mniej uczęszczaną. Cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam"

na wiecznych wagarach od życia..
Awatar użytkownika
Wiolcia
Kontakt:

Postautor: Wiolcia » 2026-01-09, 16:04

maurycy pisze: A ja dalej, w żadnej z Ameryk nie byłem, i na razie nic się nie zapowiada, że to się zmieni. Za dalekie zasięgi.. Ktoś tutaj się wybiera, a jak nie to przynajmniej marzy?

_laynn pisze:Marzyć to mi się marzy. Południowa, Kanada (to Północna). I może kiedyś się uda spełnić.

A dlaczego za dalekie zasięgi? Daleko, to fakt. Ale nie jest tak trudno zorganizować wyjazd. Wszystko dla ludzi.

buba pisze:
(jeśli kiedyś będziecie, nie odpuszczajcie wycieczki z pochodniami do Kręgu Mocy! ;)

A co to za impreza? Napiszesz coś wiecej? :)

kolejne cudowne końce świata w okolicach Jałówki (co za tereny!)

Ciekawe czy w Dublanach nadal tak pieknie i koncoświatowo?

(większość lipca spędziłam w pracy)

A czym się tam zajmujesz, jeśli to nie tajemnica? Bo Podlasie, wydawałoby się, to taki nie do końca typowy kierunek emigracji zarobkowej.
Wyjście z pochodnią do Kręgu Mocy, czyli kamyków ułożonych w krąg na łące. Niektórzy po drodze tę moc tracą ;)
W Dublanach nadal tak pięknie i końcoświatowo. Podobnie w Mostowlanach i Świsłoczanach. A w Zubrach pod sklepikiem w baraku nadal miejscowe klimaty.
Co do pracy, to pracowałam w niepublicznych PPP. Miałam zajęcia (powiedzmy) logopedyczne z dziećmi z autyzmem, niepełnosprawnością intelektualną, afazją, typowymi wadami wymowy (rzadziej). Za tą pracą nie wyjeżdżałam, sama mnie znalazła. Nie planowałam, ale się podjęłam :)

_laynn pisze:Żarty, żartami, ale mam wielką prośbę - o kilka zdjęć jednak. Nie musisz już, dziś-jutro czy pojutrze wstawić. Ale za jakiś czas. Z Kolumbii, z Czarnej i Białej Hańczy, Łosia - Żubra.

buba pisze:Ja się dołaczam!

Postaram się, ale za jakiś czas. Teraz nie dam rady. Biała Hańcza (i wyjazd litewski) oraz żubry (średniej jakości zdjęcia, bo pogoda i odległość) są na moim facebooku. Łosie mam, ale albo z daleka, albo niewyraźne. Ale może coś wybiorę z tych maluchów, co się pasły na łące. Ale, jak pisałam, później.
Awatar użytkownika
Sebastian
Kontakt:

Postautor: Sebastian » 2026-01-11, 22:21

Kajaki, rowery - typowe aktywności pozagórskie Wioli, idealne dla północno-wschodniej Polski. Ciekaw jestem tej majowej, wiosennej Suwalszczyzny, musiało być tam cudnie.
Awatar użytkownika
maurycy

Postautor: maurycy » 2026-01-12, 09:41

Z tego co widzę, to mamy bardzo wspólne klimaty, co do aktywnego spędzania czasu :)
Awatar użytkownika
Wiolcia
Kontakt:

Postautor: Wiolcia » 2026-01-12, 18:20

Sebastian pisze:Kajaki, rowery - typowe aktywności pozagórskie Wioli, idealne dla północno-wschodniej Polski. Ciekaw jestem tej majowej, wiosennej Suwalszczyzny, musiało być tam cudnie.

Lubię taką różnorodność. Kiedyś najważniejsze były góry, a potem doszły inne aktywności, które bardzo sobie chwalę. A na Podlasiu sprawdziły się bardzo.
Majowa Suwalszczyzna była krótka, tylko 4 dni w tamtym roku trwała majówka (w tym dwa przeznaczyliśmy na rzeki). Prognozy nie były sprzyjające, ale trafił się ładny spacerowy dzień, gdzie nawet słońca było sporo. Dla kontrastu, kolejny był ponury, spadł deszcz, ale gdy wyszło na moment słońce, zrobiło się pięknie.
To był pierwszy raz (poza praktykami na studiach), gdy odwiedziłam Suwalszczyznę bez roweru, z nastawieniem na kajaki i przejście jakiejś miłej trasy.

maurycy pisze:Z tego co widzę, to mamy bardzo wspólne klimaty, co do aktywnego spędzania czasu :)

Zauważyłam :) Chociaż bardziej kajaki niż rowery :)