Padał prawdziwy śnieg.
Padał prawdziwy śnieg.
Ave.
Rok prawie się skończył. Bardzo fajnym akcentem górskim - trzema dniami w Tatrach. Po naszej stronie- było dolinowo, stawowo i szczytowo. Skład osobowy - moja najmilsza przyjaciółka górska ( i nie tylko ) Gosia K i ja. Warunki pogodowe - 2 dni ściany śniegu ; prawdziwego !!! i jeden dzień pięknej słonecznej zimy bez wiatru. W sumie mogło być gorzej. Nikt nie narzekał Na PKP też nie narzekaliśmy - w piątek, 26 grudnia pociąg dotarł przepisowo na 12.12 i około 13 wstąpiliśmy na Ścieżkę pod Reglami co by wejść do Dolinki za Bramką. Ostatni raz byłem tam ... w 2004 roku. Dla Gosi to pierwsze odwiedziny tego miejsca. Tyle śniegu padało. że szybko zakończyłem działalność fotograficzną Trzeba tam wrócić w wersji bezśnieżnej i letniej. Bo pięknie tam jest. Cudowne bramki skalne, finezyjne rzeźby skalne, fajny potok. Trasa typowo powitalna. Z cyklu Dolinki Sielankowe. Docieramy do końca szlaku, wracamy i idziemy dalej - ku Małej Łące. Pisząc w skrócie -z Wielkiej Polany Małołąckiej widzieliśmy wielką ścianę śniegu. Powrót do Gronika, bus i dzień pierwszy można uznać za udany.
Rok prawie się skończył. Bardzo fajnym akcentem górskim - trzema dniami w Tatrach. Po naszej stronie- było dolinowo, stawowo i szczytowo. Skład osobowy - moja najmilsza przyjaciółka górska ( i nie tylko ) Gosia K i ja. Warunki pogodowe - 2 dni ściany śniegu ; prawdziwego !!! i jeden dzień pięknej słonecznej zimy bez wiatru. W sumie mogło być gorzej. Nikt nie narzekał Na PKP też nie narzekaliśmy - w piątek, 26 grudnia pociąg dotarł przepisowo na 12.12 i około 13 wstąpiliśmy na Ścieżkę pod Reglami co by wejść do Dolinki za Bramką. Ostatni raz byłem tam ... w 2004 roku. Dla Gosi to pierwsze odwiedziny tego miejsca. Tyle śniegu padało. że szybko zakończyłem działalność fotograficzną Trzeba tam wrócić w wersji bezśnieżnej i letniej. Bo pięknie tam jest. Cudowne bramki skalne, finezyjne rzeźby skalne, fajny potok. Trasa typowo powitalna. Z cyklu Dolinki Sielankowe. Docieramy do końca szlaku, wracamy i idziemy dalej - ku Małej Łące. Pisząc w skrócie -z Wielkiej Polany Małołąckiej widzieliśmy wielką ścianę śniegu. Powrót do Gronika, bus i dzień pierwszy można uznać za udany.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Dobromił, łącznie zmieniany 4 razy.
Trzeciego dnia padał śnieg. Ponoć pada do tej pory. Groźny bolid z PKP miał ruszyć o 14.38 więc należało poszukać czegoś w bliskiej okolicy. Padło na Dolinę Olczyską i Nosal. Widoków z Nosala brak.
I tak oto wyjazd się zakończył. Było miło
I tak oto wyjazd się zakończył. Było miło
Ostatnio zmieniony 2014-12-30, 13:30 przez Dobromił, łącznie zmieniany 1 raz.
Ksieżyców mam kilka na stanie, wrzucę je w eter.
Araneo - lekarze chcieli mi płytkę w mordę wstawić ale odmówiłem
Tak szczegółowo pisząc to lekko się wzruszyłem w tej chacie. To było jedno z pierwszych miejsc jakie poznałem w Tatrach. W 2002 roku.
P.s. Araneo z Lublina - czytałaś siódmy tom Wrońskiego, "Kwestja krwi" ?
Araneo - lekarze chcieli mi płytkę w mordę wstawić ale odmówiłem
Tak szczegółowo pisząc to lekko się wzruszyłem w tej chacie. To było jedno z pierwszych miejsc jakie poznałem w Tatrach. W 2002 roku.
P.s. Araneo z Lublina - czytałaś siódmy tom Wrońskiego, "Kwestja krwi" ?
Ostatnio zmieniony 2014-12-31, 08:15 przez Dobromił, łącznie zmieniany 1 raz.
Te, Prezes, moje raki były w tym roku dużo używane.
P.s. Dostałem od Was kartkę ... Wy Chuje.
P.s. Dostałem od Was kartkę ... Wy Chuje.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
aranea pisze:Nie czytałam Wrońskiego póki co.
No to Ci polecam. Przed i po wojenne wydarzenia kryminalne w Lublinie i w Zamościu.
aranea pisze:Co było na kartce????
Narciarka
Doszedłem do wniosku, że damska otoczka narciarstwa ma sens.
Narciarze won !!!
Narciarze won !!!