Siema
Jak to mówią, człowiek całe życie się uczy
Nauczony tym co przeżył może pójść inną drogą
http://bartoszkwaczynski.pl/rysy-zimowe-wejscie-v2/
zapraszam
Rysy powtórne wejście
Ja próbowałem i wszedłem w odstępie 12 dni (1 marca 2014 wycof, 13 marca OK). O ile do Czarnego Stawu warunki były podobne, czyli twardy i wydeptany śnieg, to dalszy odcinek różnił się diametralnie - do Buli zamiast po pas, drugim razem może kilka razy zapadłem się za kolana. Jedynie żleb mi dał trochę popalić, gdzie po kolana było normą. Drugim razem wypad był bardziej przemyślany i nie nastawiony na weekend. Odczekałem 7 dni bez opadów śniegu, lawinowa "1", więc szlak można rzec "przetarty" ....
I na Rysach należy uważać przy przejściu pomiędzy wierzchołkami polskim i slowackim - tworzy się nawis, więc obejść łukiem, jeśli nie planujemy lotu 800m w dół
kwaq, wrzuć trochę fotek lub link
A u mnie było słoneczko cały dzień
I na Rysach należy uważać przy przejściu pomiędzy wierzchołkami polskim i slowackim - tworzy się nawis, więc obejść łukiem, jeśli nie planujemy lotu 800m w dół
kwaq, wrzuć trochę fotek lub link
A u mnie było słoneczko cały dzień
- Malgo Klapković
- Tępy dyszel
Tępy dyszel pisze:kwaq pisze:Niestety trochę mało fotek ze szczytu bo strasznie pizgało i nie zabawiliśmy tam długo
Nie obawiałeś się, że warunki mogą się na tyle pogorszyć, żebyś znów musiał biwakować ?
Wzorowo wyciągnąłeś wnioski kwaq
Podczas tego wypadu przewidywałem stanowczy odwrót gdybym zauważył pogarszające się warunki...już nie miałem takiego ciśnienia
...ponadto prognoza pogody byłą obiecująca