Bobslejami do wiosny
Bobslejami do wiosny
A tak mi się jakoś znów zachciało połazić przy sobocie a potem coś napisać. A więc - bez narzekania, że zima do ch**a niepodobna i tym podobnych - parę słów.
https://sp-wloczegowy.blogspot.com/2025/02/blog-post.html
https://sp-wloczegowy.blogspot.com/2025/02/blog-post.html
Re: Bobslejami do wiosny
Wiosenny lód na szlakach, to dobry zwiastun
Fajne tereny na przechadzkę ...

Fajne tereny na przechadzkę ...
Bez strat, powiadasz, dotarłaś. A siniaków nie ma po tych kamulcach w lodzie?
Podróżnik widzi to, co widzi. Turysta widzi to, co przyszedł zobaczyć. (Gilbert Keith Chesterton).
Lidka pisze:Bez strat, powiadasz, dotarłaś. A siniaków nie ma po tych kamulcach w lodzie?
Szczęśliwie wyhamowałam na kamulcach butami

- sprocket73
- Kontakt:
Niezłe umiejętności w wyszukiwaniu zalodzonych zejść 
Chatki na Suchej Górze wcale nie trzeba jakoś specjalnie szukać, jest przy "głównej" drodze

Chatki na Suchej Górze wcale nie trzeba jakoś specjalnie szukać, jest przy "głównej" drodze

SPROCKET
viewtopic.php?f=17&t=1876
viewtopic.php?f=17&t=1876
Z opisu tej kapliczki z opuszczoną chatą płynie taki niesamoiwty spokój i sielanka! Fajne to musi być miejsce! 

"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam ta mniej uczęszczaną. Cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam"
na wiecznych wagarach od życia..
na wiecznych wagarach od życia..
sprocket73 pisze:Niezłe umiejętności w wyszukiwaniu zalodzonych zejść
Jak jest jakieś g***o na szlaku, to ja zawsze w nie wlezę.
Nie szłam przez szczyt.
Ostatnio zmieniony 2025-02-24, 08:41 przez vidraru, łącznie zmieniany 1 raz.
buba pisze:Z opisu tej kapliczki z opuszczoną chatą płynie taki niesamoiwty spokój i sielanka! Fajne to musi być miejsce!
Dokładnie tak. Zobaczymy jak będzie w inne pory roku

- Tępy dyszel
Bardzo fajnie opisane, podoba mi się Twój styl.
Ten początkowy fragment z Milówki do osiedla Juraszka (Juraszki) na papierowej mapie Compassu mam oznaczony jako coś a'la ścieżka różańcowa lub Droga Krzyżowa. A w rzeczywistości faktycznie ten odcinek nie jest oznaczony w terenie ?
Mam to w mglistych planach bo tego odcinka nie znam z autopsji.
sobie już kiedyś wymyśliłam, żeby pójść pewną pozaszlakową trasą w stronę Boraczej, więc czemu by nie dziś.
Ten początkowy fragment z Milówki do osiedla Juraszka (Juraszki) na papierowej mapie Compassu mam oznaczony jako coś a'la ścieżka różańcowa lub Droga Krzyżowa. A w rzeczywistości faktycznie ten odcinek nie jest oznaczony w terenie ?
Człowiek już wyczekuje tej wiosny, zmiany kolorków i tego ciepła 
Ja to przedwczoraj na takim lodzie bym się ostro spierniczył w dół, gałąź mnie uratowała. Nigdy takie soczystego "Fuck" nie powiedziałem. (Za granicą przestawia mi się język xD)

Ja to przedwczoraj na takim lodzie bym się ostro spierniczył w dół, gałąź mnie uratowała. Nigdy takie soczystego "Fuck" nie powiedziałem. (Za granicą przestawia mi się język xD)
Świat gór! Aby go nazwać swoim, trzeba zainwestować znacznie więcej niż krótkotrwałą radość oczu. I może dlatego właśnie człowiek naprawdę kochający góry chce znosić trudy, wyrzeczenia i niebezpieczeństwa na ich skalnych szlakach
Fajnie,że nie tylko ja na wycieczki i z powrotem jeżdżę pociągami.Super środek transportu.Za młodego to były ciufy.
Oczywiście, że nie tylko Ty pociągi używasz. Od kilku lat tereny od Górki do Zwardonia atakujemy za pomocą PKP. A jak wróci Suska Strzała to dopiero będzie się działo ... 

Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
Prace postępują.Sam nie mogę się doczekać.Piękna trasa.
Tępy dyszel pisze:Bardzo fajnie opisane, podoba mi się Twój styl.
Bardzo mi miło

Są znaczki.
Korzystam z mapy.cz, więc nie wiedziałam o oznaczeniach. Bardzo przyjemna traska.
Dobromił pisze: A jak wróci Suska Strzała to dopiero będzie się działo ...
Przydałaby się, oj bardzo.
Coldman pisze:
Ja to przedwczoraj na takim lodzie bym się ostro spierniczył w dół, gałąź mnie uratowała.
Może wspólnie ogłosimy nową dyscyplinę sportu wyczynowego?

- Załączniki
-
- DSCN4154.JPG (5.11 MiB) Przejrzano 1034 razy
Fajna relacja, zaciekawił mnie bardzo opis tego przysiółka, kapliczki, zdjęcia domów, w których skończyło się życie. Ciekawe miejsce. Aż sobie odszukałem ten przysiółek na mapie. Muszę go kiedyś przejść, też wysiadając z pociągu w Milówce.
Okolice Suchej Góry są bardzo fajne i praktycznie bezludne, a sama chata dość łatwa do odnalezienia.
Okolice Suchej Góry są bardzo fajne i praktycznie bezludne, a sama chata dość łatwa do odnalezienia.
MOJA STRONA O GÓRACH OPAWSKICH: http://www.goryopawskie.eu/