W poniedziałek praca, więc na niedzielę zaplanowałem coś lżejszego i krótszego, a dokładniej czerwony szlak spacerowy nad Ustrzykami Dolnymi (5h, 10km, podejścia/zejścia około 480m) do Wielkiego Króla 769 oraz źródeł Strwiąża.
Kilka zdjęć
Więcej zdjęć
12.10.2014 - Góry Sanocko-Turczańskie: Kamienna Laworta 769
12.10.2014 - Góry Sanocko-Turczańskie: Kamienna Laworta 769
Ostatnio zmieniony 2014-10-22, 14:37 przez ceper, łącznie zmieniany 2 razy.
Dodałem link do "więcej zdjęć" - wczoraj żona nalegała: "jedz kolację i do łóżka", a ja tylko "minutka, tylko dokończę relację" i zapomniałem na końcu dorzucić link do galerii, a to trwa chwilkę. W końcu kolacja ważniejsza niż galeria, nie mówiąc o innych sprawach ...
Opis szlaku: na Kamienną Lawortę - miły spacerek po utwardzonej drodze o średnim nachyleniu 25%, po opuszczeniu niebieskiego aż do Wielkiego Króla - błotnisty i mnóstwo latającego dziadostwa, potem strome zejście twardym gruntem do źródeł Strwiąża.
Powrót leśną drogą/łąką, w końcówce znów stromo/glina - po deszczu nawet i kijki mogą nie pomóc Galeria
Opis szlaku: na Kamienną Lawortę - miły spacerek po utwardzonej drodze o średnim nachyleniu 25%, po opuszczeniu niebieskiego aż do Wielkiego Króla - błotnisty i mnóstwo latającego dziadostwa, potem strome zejście twardym gruntem do źródeł Strwiąża.
Powrót leśną drogą/łąką, w końcówce znów stromo/glina - po deszczu nawet i kijki mogą nie pomóc Galeria
Piękne kolory
Mam zdjęcie z Berda, tylko to było zrobione wczesną wiosną 2012, na tradycyjnej "Koronie Pogórzy", a na nim koledzy przewodnicy z SKPG Kraków i SKPG Gliwice:
Lubię łazić po takich mało uczęszczanych miejscach, wtedy szliśmy ze Stefkowej (rzecz jasna bez szlaku) a schodzili na koniec do Dźwiniacza Dolnego.
Błoto było podobne
Mam zdjęcie z Berda, tylko to było zrobione wczesną wiosną 2012, na tradycyjnej "Koronie Pogórzy", a na nim koledzy przewodnicy z SKPG Kraków i SKPG Gliwice:
Lubię łazić po takich mało uczęszczanych miejscach, wtedy szliśmy ze Stefkowej (rzecz jasna bez szlaku) a schodzili na koniec do Dźwiniacza Dolnego.
Błoto było podobne
Fajny mini wypadzik
Kiedyś Ustrzyki Dolne były obowiązkowym przystankiem na trasie autobusowej wycieczki na tzw. '' pętli bieszczadzkiej '
Załapałem się na takie cuś w dość odległych czasach, gdy było to bardzo modne. To było moje pierwsze spotkanie z Bieszczadami. A dla niektórych pierwsze i ostatnie i do tego, tylko przez okno autobusu. Tacy ludzie
A Ustrzyki Dolne znam jeszcze z dwóch bardzo przyjemnych rzeczy, jeśli tak moge powiedzieć
Kiedyś Ustrzyki Dolne były obowiązkowym przystankiem na trasie autobusowej wycieczki na tzw. '' pętli bieszczadzkiej '
Załapałem się na takie cuś w dość odległych czasach, gdy było to bardzo modne. To było moje pierwsze spotkanie z Bieszczadami. A dla niektórych pierwsze i ostatnie i do tego, tylko przez okno autobusu. Tacy ludzie
A Ustrzyki Dolne znam jeszcze z dwóch bardzo przyjemnych rzeczy, jeśli tak moge powiedzieć
-
Re: 12.10.2014 - Góry Sanocko-Turczańskie: Kamienna Laworta
ceper pisze:W poniedziałek praca, więc na niedzielę zaplanowałem coś lżejszego i krótszego, a dokładniej czerwony szlak spacerowy nad Ustrzykami Górnymi (5h, 10km, podejścia/zejścia około 480m) do Wielkiego Króla 769 oraz źródeł Strwiąża.
Pomimo usilnych starań autora wszyscy zrozumieli że chodzi o Ustrzyki DOLNE