Wycieczka lekka, łatwa i przyjemna, ot taka krótka pętla przeważnie lokalnymi drogami. Dla mnie jedyna "asfaltingówa" której przejście jest warte deptania po twardej nawierzchni.
Biegnie sobie z Jaworzynki na Trójstyk, następnie do Hrćavy w Czechach skąd znów do Jaworzynki tyle, ze od drugiej strony.
Mieliśmy nadzieję, że zdążymy przed deszczem-nie udało się , po bardzo ładnym początku gdzieś w połowie trasy w Czechach przyszła zlewa i po ładnej pogodzie pozostało wspomnienie. Ale nie ma co narzekać, bo okazało się, że to dodatkowa atrakcja dla dzieciaków a tych była trójka, z czego dwoje moich
Widokowo jest tu pięknie, krajobrazy rozległe, kwitnące łąki a na polach snopki siana. Sam Trójstyk to nic specjalnego, raczej ciekawostka czyli miejsce styku granic trzech państw ale już okolica sielska-anielska oraz ładna wioska Hrćiava to miejsca warte odwiedzenia.
Sporo więcej zdjęć tu-> http://www.zuziawdrodze-album.cba.pl/trojstyk082014/
Przez Trójstyk
W sumie to tam są chyba trzy knajpy, dwie widziałem a do trzeciej tylko tablicę reklamową. Ta obok sklepu (chyba o nią pytasz) była czynna, po pieczątkę byłem bo tam mają. Przed knajpą jest coś w rodzaju zadaszonego tarasu więc pewnie to ta
Sierpień jest dobry jak ktoś lubi snopki-ja lubię - pełno tego teraz na polach. Niby nic nadzwyczajnego, kupa siana na ostrewce a jednak pięknie komponuje się z górskim krajobrazem. W albumie do którego dałem link jest więcej zdjęć ze snopkami.
ceper pisze:Ładny kościółek i zieleń łąk, stogi/mendle u na robi się niższe.
Sierpień jest dobry jak ktoś lubi snopki-ja lubię - pełno tego teraz na polach. Niby nic nadzwyczajnego, kupa siana na ostrewce a jednak pięknie komponuje się z górskim krajobrazem. W albumie do którego dałem link jest więcej zdjęć ze snopkami.
Ostatnio zmieniony 2014-08-16, 18:38 przez Piotrek, łącznie zmieniany 1 raz.
- TataOjciec
Bardzo lubię tą okolicę, jest taka "łagodna".
A kopki siana na łąkach wręcz uwielbiam. Właśnie takie kopki a nie "unijne" zwitki.
A kopki siana na łąkach wręcz uwielbiam. Właśnie takie kopki a nie "unijne" zwitki.
Ostatnio zmieniony 2014-08-21, 23:57 przez Basia Z., łącznie zmieniany 1 raz.