Nuki przeraża wszystkich!
- Tępy dyszel
Re: Nuki przeraża wszystkich!
Bardziej chodziło mi o odcinek graniczny. Na mapie jest zaznaczone jakieś odbicie w kierunku szczytu Jed'la. Znasz tą wersję ?
- sprocket73
- Kontakt:
Zwróciłem uwagę, że w tym miejscu faktycznie jest skrzyżowanie ścieżek na granicy. Jedna idzie góra-dół wzdłuż granicy, tą szedłem. Jedna idzie na polską stronę. A na słowacką idą dwie, na skos w górę i na skos w dół.
Ostatnio zmieniony 2026-09-21, 17:03 przez sprocket73, łącznie zmieniany 1 raz.
SPROCKET
viewtopic.php?f=17&t=1876
A ja mam mieszane uczucia, bo kolorki przepiękne, pogoda dopisała, ale czy rzeczywiście poza szlakiem piękniej niż od Slanej Vody? Od Slanej Vody na Babią jeszcze nie szedłem, może kiedyś, a łączek z widokiem na Babią Górę jest na Orawie od metra. Na szczęście kosówka specjalnie nie przeszkadzała.
Też nie lubię tłumów w górach, ale zakładam że 95% ludzi idzie na Babią z Krowiarek przez Sokolicę lub Markowe Szczawiny.
Też nie lubię tłumów w górach, ale zakładam że 95% ludzi idzie na Babią z Krowiarek przez Sokolicę lub Markowe Szczawiny.
mój blog: http://sebastianslota.blogspot.com/
Po co w ogóle chodzić na Babią Górę ?
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
Dobromił pisze:Po co w ogóle chodzić na Babią Górę ?
Ja lubię, ale najbardziej zimą. Wtedy jest tam ładnie, choć zimą Pilsko lepsze.
- Tępy dyszel
Dla widoków, unikalnej w stosunku do innych pasm beskidzkiej piętrowości roślinnej, pięknych górnoleglowych lasów. Przebiegu szlaków (np. Perć Akademików, okolice Sokolicy). Ciekawej historii - "wojna na pędzle", schronisko Beskidenvein.
Jest to góra unikalna w skali całych polskich Beskidów i fakt internetowego "zidiciocenia" rodem z fb "Beskidomaniacy" gdzie 95% to Babia Góra, tego nie zmienia.
Nawet kotlet schabowy serwowany dzień w dzień obrzydnie i się znudzi.
Jest to góra unikalna w skali całych polskich Beskidów i fakt internetowego "zidiciocenia" rodem z fb "Beskidomaniacy" gdzie 95% to Babia Góra, tego nie zmienia.
Nawet kotlet schabowy serwowany dzień w dzień obrzydnie i się znudzi.
- sprocket73
- Kontakt:
Dobromił pisze:Po co w ogóle chodzić na Babią Górę ?
Trzeba ćwiczyć zanim zaatakuje się coś konkretniejszego, np. Grojec.
SPROCKET
- Tępy dyszel
Grojec wciąż mnie przeraża, dlatego wciąż na nim nie byłem. Myślalem, że będe w stanie po przebytej OP (dzielonej na odcinki) ale się pomyliłem.
Ha ! Byłem na Babiej Górze 18 razy. To dlatego przeżyłem każdą wizytę na Grojcu.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
W końcu jakaś świeżość - coś nowego na Babią! 
_laynn pisze:W końcu jakaś świeżość - coś nowego na Babią!
Wreszcie padło to magiczne słowo

Nuki przeraża wszystkich!
Mnie już nie
Idąc ostatnio od Slanej Vody, strasznie kusiło mnie zejść tym granicznym. Może przy następnej okazji.
Aha, te rejony koło Slanej stały się zakazane dla grzybiarzy. Szkoda, bo kiedyś to był istny raj.
Mnie już nie
Idąc ostatnio od Slanej Vody, strasznie kusiło mnie zejść tym granicznym. Może przy następnej okazji.
Aha, te rejony koło Slanej stały się zakazane dla grzybiarzy. Szkoda, bo kiedyś to był istny raj.