Chyba każdy wie o co chodzi, i jest elegancko

maurycy pisze:********
Piotrek pisze:Najpierw pomyślałem, że Prezes Jarosław rzucił znów temat aborcji jako zasłonę dymną, przed innymi problemami, żeby uwagę odwrócić - bo po cholerę akurat teraz taki temat uruchamiać, skoro mamy na karku wirusowe zawirowania.
Ale teraz myślę, że to plan bardziej cwany. Wiadomo było, że będą ogromne protesty w całym kraju, a więc i wielotysięczne skupiska ludzi, czyli potencjalnie wielki obszar dla rozprzestrzeniania się wira. No i może w tym cały pomysł, żeby wywołać sytuację, a potem będzie można zwalić problemy wzrostu zakażeń i niewydolności służby zdrowia na jakże nieodpowiedzialną część społeczeństwa. Społeczeństwa oczywiście inspirowanego przez wrogów naszego patriotycznego rządu i narodu.
Sebastian pisze:Przeceniasz strategiczne zdolności Jarosława. Raczej to była wrzutka w tym okresie w nadziei, że jakoś "przyschnie", a tu mleko się wylało.
Pudelek pisze:Piotrek pisze:Tak na marginesie - właśnie na TVP Info widziałem porównania obecnych protestów do nazistowskich protestów z przed II Wojny Światowej...
ciekawi mnie jakie to były nazistowskie protesty przed II wojną światową?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości