a propo's Wyborów, polityki, Unii, standardów, ISO itd
Bez urazy, ale ktoś mi dawno temu powiedział, że lepsza najgorsza polibuda (nawet moja macierzysta P. Warszawska) niż najlepszy uniwersytet, bo pierwsza uczy praktyki, zaś druga teorii bujania w obłokach. Fajnie nam się kiedyś pisało na temat tytułów
Bo kto ma, temu będzie dodane, i nadmiar mieć będzie; kto zaś nie ma, temu zabiorą również to, co ma. /Mt 13,12/
Enjoy your life-never look back. Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej.
Chłopy, wiecie co jest źle, wiecie dlaczego jest źle, co zrobić by było dobrze albo i jeszcze lepiej to weźcie się do roboty i załóżcie partię . Mówię poważnie. Patrząc na kwaśne miny naszego społeczeństwa macie pewne na dzień dobry 1/3 poparcia, drugie tyle da się przekonać bez większego trudu i już mocna siła by była, gotowa do konkretnych zmian w tym kraju. Mój głos poparcia daję ze względu na formową sympatię
...no chyba, że właśnie w tym jest problem, że ponarzekać każdy lubi a zrobić nie ma komu.
...no chyba, że właśnie w tym jest problem, że ponarzekać każdy lubi a zrobić nie ma komu.
- _Sokrates_
Pudelek pisze:przyznaję się szczerze, że takiego wyniku się nie spodziewałem i obraz Dudy jako prezydenta mnie przeraża, ale trudno nie czuć satysfakcji widząc miny bonzów z PO
Trudno to lepiej wyrazić.
Oczywiście wyniki końcowe będą się różnić bo jak zawsze prawdopodobnie wieś jest nie do szacowana .Niestety Dudzie się prawdopodobnie zwiększy a Kukizowi zmniejszy.Ciekaw jestem czy platformersi odczytają sygnał od części wyborców głosujących na Kukiza jako kopniak w d.. ale taki bardziej do pogonienia do roboty. Czy będą szukać "wrogów zewnętrznych '.
Za 2 tygodnie jadę w góry lub powtórka sprzed 5 lat, czyli krzyżyk na całą kartkę i na gorze dopisek drukowanymi literami: MAM TO W (...)
Bo kto ma, temu będzie dodane, i nadmiar mieć będzie; kto zaś nie ma, temu zabiorą również to, co ma. /Mt 13,12/
Piotrek pisze:ruszą z domów
Piotrek - tak w ramach humoru wyborczego - wiesz gdzie mieszkam. Tuż obok jest budynek LO. Co wybory jest tam punkt wyborczy. W 2010 roku głosowałem w Sz.P. nr 5. W tym roku w samorządowych w Przedszkolu na Słowiczej. Wczoraj w Liceum Ekonomicznym Powoli zbliżam się do domu
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- sprocket73
- Kontakt:
Jako przedstawiciel tych co się dali nabrać na naiwny przekaz Kukiza jestem zadowolony
Wczoraj i Duda i Bronek mówili jak to im JOWy są bliskie i w ogóle jak to lubią i szanują Kukiza, który wielkim patriotą jest. Zresztą Korwin i Ogórek i wszyscy podczepiali się pod niego jak mogli. A sam Kukiz miał w końcu dobre wystąpienie w TV, powiedział, że ma wszystkich kandydatów w dupie, nikogo nie popiera w drugiej turze, a swych wyborców nie zawiedzie w walce o parlament.
Natomiast co do drugiej tury dla mnie teraz jest prosty wybór - NIE PiS.
Wczoraj i Duda i Bronek mówili jak to im JOWy są bliskie i w ogóle jak to lubią i szanują Kukiza, który wielkim patriotą jest. Zresztą Korwin i Ogórek i wszyscy podczepiali się pod niego jak mogli. A sam Kukiz miał w końcu dobre wystąpienie w TV, powiedział, że ma wszystkich kandydatów w dupie, nikogo nie popiera w drugiej turze, a swych wyborców nie zawiedzie w walce o parlament.
Natomiast co do drugiej tury dla mnie teraz jest prosty wybór - NIE PiS.
SPROCKET
viewtopic.php?f=17&t=1876
viewtopic.php?f=17&t=1876
sprocket73 pisze:Jako przedstawiciel tych co się dali nabrać na naiwny przekaz Kukiza jestem zadowolony
Towarzyszu Sprocket - proponuję poczekać do stworzenia partii przez Towarzysza Kukiza
sprocket73 pisze:jak to lubią i szanują Kukiza
Mogę udowodnić ( biletami i płytami ), że ja od dawna szanuję Kukiza
sprocket73 pisze:Natomiast co do drugiej tury dla mnie teraz jest prosty wybór - NIE PiS.
Amen.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
Może prawdziwy patriota powinien ci wskazać, co wyczyniają (...), przecież to tylko 200 mld zł (wg niektórych fanatyków nawet 600 mld zł), więc można sprzedać lasy (cudem nie udało się w grudniu 2014 przegłosować w Sejmie możliwości sprzedaży lasów), ale ustawę tę uchwalono prawie jednogłośnie (poza dwoma posłami!), zaś prezydent podpisał bez zająknięcia - przeszła po cichutku, dopiero z prasy zagranicznej część Polaków mogła się dowiedzieć, co wyprawiają wybrańcy narodu.Pudelek pisze:ja wiem, że w Polsce od czasów Killera zarost po bokach kojarzy się z pejsami, ale zaprawdę powiadam ci - bokobrody to nie pejsy Ale w sumie nie miałbym nic przeciwko budzić się Żydem - bardzo lubię ten naród: przecież według prawdziwych patriotów taka mała garstka trzyma cały świat za mordęceper pisze:a może Żyd
O co chodzi? O bezpodstawne roszczenia Żydów
I preludium do debilnej ustawy
Zabawne, że pod przykrywką wsparcia dla najbiedniejszych Żydów jest ich deklaracja, że gdyby Polska nie posiadała wystarczającej kasy w budżecie na wypłatę świadczeń, to oni mogą ją pożyczyć! To tylko dodatkowe 5.500 zł na obywatela (oczywiście oficjalny dług publiczny nie zawiera tych 200 mld zł, a ile mamy jeszcze takich niespodzianek, o których w mediach publicznych cichutko, zwłaszcza na Czerskiej).
Wracając do UE: gdziekolwiek widzę tablicę opatrzoną gwiazdkami, to w pamięci przeliczam zmarnowane kwoty w porównaniu do realnej wartości inwestycji. Nie bez powodu UE swych urzędników wynagradza sowicie, pensja prostego CEP-a jest dużo wyższa od kanclerz Niemiec, nie mówiąc o emeryturach. Wnuczek "dziadka z Wehrmachtu" po pełnej kadencji będzie miał prawo do emerytury kilkudziesięciokrotnie wyższej niż ja po 45 latach opłacania składek ZUS. Kilka lat temu przy okazji wyborów parlamentarnych wydało się, że prokurator w wieku 40 lat ma prawo do emerytury w kwocie kilkunastu tysięcy zł (ostatecznie posłem nie został, chociaż miałby prawo do emerytury i uposażenia posła). To kolejny dowód, że resorty siłowe (urzędnicy najwyższego szczebla, wymiar sprawiedliwości) za swe poświęcenie w utrzymywanie reżimu dostają kokosy (także na emeryturze), o których wielu małych przedsiębiorców może pomarzyć, tym bardziej nie ma co wspominać o przeciętnym obywatelu.
W środę 13 maja 2015 o godz. 19 na SGH (aula 236G) w Warszawie redaktor Ziemkiewicz będzie dyskutował z profesorem (wykładowcą na SGH) o korzyściach z przystąpienia do UE - wstęp wolny. Ja mam już wyrobione zdanie na ten temat, więc moje uczestnictwo jest zbędne.
Strzelę ni z gruchy ni z pietruchy: na ratowanie KW w budżecie przeznaczono od 2.3 do 5 mld zł przy zatrudnieniu przez KW 46 tysięcy pracowników /górników tam zdecydowanie mniej/. sokole, czy dostałeś do ręki statystyczne 50.000 - 108.000 zł? Wydaje mi się, że te kwoty gdzieś rozeszły się na etapie przepisywania z kartki na kartkę na samej górze. sokole, im dłużej będziesz szukał ich na "pasku" lub na rachunku bankowym, tym bardziej będziesz przekonany, że ich tam nie ma. A może się mylę?
Ostatnio zmieniony 2015-05-11, 09:04 przez ceper, łącznie zmieniany 1 raz.
ceper pisze:sokole, czy dostałeś do ręki statystyczne 50.000 - 108.000 zł?
Dostałem.
Popatrz, rozpisałeś się na pół strony forum a ja Ci jednym wyrazem wszystko schrzaniłem....
Tylko tak niejasno to napisałeś... w jednym kawałku miałem dostać? Zresztą... co to mnie odchodzi.. Ja już nie pracuję w Kompanii Węglowej. Od trzech dni.
Ostatnio zmieniony 2015-05-11, 10:43 przez sokół, łącznie zmieniany 1 raz.
Toś szczyściorzsokół pisze:Dostałem.
Popatrz, rozpisałeś się na pół strony forum a ja Ci jednym wyrazem wszystko schrzaniłem....
Wprawdzie na bieżąco przeglądam swe wyciągi bankowe, może mi też coś skapnęło i przeoczyłem...
Intencją wpisu było porównanie, że jeśli nawet KW otrzyma z budżetu te 5 mld zł, to trąbili o tym we wszystkich mediach (tv, radio, prasa) przez 2-3 tygodnie. Gdy w rachubę wchodzi 40-120 razy wyższa kwota dla Żydów, to nie dowiesz się o tym z misyjnej ani "niemieckiej" tv, nie mówiąc o prasie.
Ostatnio zmieniony 2015-05-11, 11:15 przez ceper, łącznie zmieniany 1 raz.