a propo's Wyborów, polityki, Unii, standardów, ISO itd
Jestem za - w końcu walczył z patologią/korupcją/ i pokusami. Urzędnik musi być poza podejrzeniami jak żona Cezara. Czekam na wymianę całego wymiaru sprawiedliwości i rozpoczną się konfiskaty majątków miliarderów (chleb lub łatanie budżetu) oraz igrzyska dla ludu (pręgierz na każdym orliku, są dużo tańsze i oferuję lepszy poziom atrakcji)
Bo kto ma, temu będzie dodane, i nadmiar mieć będzie; kto zaś nie ma, temu zabiorą również to, co ma. /Mt 13,12/
Enjoy your life-never look back. Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej.
Enjoy your life-never look back. Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej.
Wiesio pisze:Czary z mleka
Musze się poważne zastanowić nad wstąpieniem do tej partii i ewentualnie trochę w niej podziałać.
Da mi to zabezpieczenie, na wszelki wypadek, gdybym coś w przyszłości "przykręcił".
Vlado pisze:Laynn wierzę, że pozostaniesz wierny swoim młodzieńczym ideałom, w przeciwnym razie pozostanie Ci tylko przyznać rację naszym "kolegom" z ogolonymi głowami i wspólnie zakrzyknąć Sieg Heil!
Wiesz, o ile nie udzielałem się w kwestii uchodźców, to w sobotę parę brzydkich słów poszło. Ale to na gorąco. Choć co do wszelkiej maści terrorystów, to bym łysych kolegów pewnie przebił .
a tak poza tym ale żeś się mnie przyczepił
Pudelek pisze:Wybrano Turcję, ponieważ w kierunku południowym było to pierwsze i jedyne duże państwo, niechętne Rosjanom i Austriakom
Podobnie jest teraz, pierwszym przyjaznym państwem na północ od Turcji są Niemcy;)
Pudelek pisze:a nie z powodów ekonomicznych jak dzisiaj.
A co złego jest w emigracji zarobkowej?
Pudelek pisze:No i Turcy to nie Arabowie
Dokładnie, tylko powiedz mi proszę, jaki odsetek emigrantów to Arabowie?
Syn emigranta jest właśnie prezydentem USA, to tak odnośnie asymilacji;)
Pudelek pisze:Turcja by musiałaby wygrać wojnę np. z Rosją, co było już wówczas niemożliwe. Same oddziały polskie to była niewiele znacząca siła zbrojna, dobra do demonstracji.
W 1920 jakoś okazało się to możliwe. Bem bardzo liczył na wojnę turecko-rosyjską i przeszedł na islam tylko po to, by mieć wpływ na decyzje rządu osmańskiego.
Pudelek pisze:Po trzecie - tamte organizacje terrorystyczne miały jakieś postulaty
Raczej miały postulaty bliskie odwiecznym polskim postulatom wolnościowym, stąd często z nimi sympatyzowaliśmy.
Pudelek pisze:oj, Vlado, a Ty jedno a to samo...
Dokładnie jak i Ty jedno i to samo. Możemy tak bez końca;)
...
profesor Andrzej Zoll pisze:To się nazywa totalitaryzmem. Zaczynamy tą drogą iść. To nie są już Węgry, to jest znacznie gorzej.
http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju, ... 95365.html
Basia Z. pisze:Nie napaść na Europę tylko odgrodzić od niej murem - i nie całe "państwa" a tylko aktualne władze tych państw, bo obywatele mają bardzo różne zdania na ten temat.
Przeczytałaś w gazwybie, albo niusłiku, że Węgry postawiły mur, bo nie chcą przyjmować Europejczyków ?
W sumie nie dziwi mnie, że niektórzy obywatele tak mogą myśleć. Wszak esencja "europejskości" lewak Holland stwierdził, że to przecież Francuzi się wysadzili razem z ponad setką ludzi we Francji.
Jakie zdanie mają obywatele, łatwo stwierdzić obserwując wyniki wyborów, sondaży.
_Sokrates_ pisze:Frakcja antyeuropejska?
Po pierwsze: Unia to nie to samo co Europa, nie mylmy pojęć.
Po drugie: PiS namawiał do głosowania na TAK w referendum akcesyjnym.
Po trzecie: Lech Kaczyński podpisał Traktat Lizboński
Po czwarte: nie znam żadnych wypowiedzi polityków PiSu, którzy sugerowaliby chęć opuszczenia Unii.
Chyba raczysz żartować, każdy wie, że to tylko ściema, tak naprawdę oni robią wszystko dla Putina
Piotrek pisze:Wiesio pisze:Czary z mleka
Musze się poważne zastanowić nad wstąpieniem do tej partii i ewentualnie trochę w niej podziałać.
Da mi to zabezpieczenie, na wszelki wypadek, gdybym coś w przyszłości "przykręcił".
Zmarnowałeś całe 8 lat rządów partii oszustów, czułbyś się tam jak ryba w wodzie.
Teraz rozległo się dzikie wycie całego łapówkarstwa polskiego, ktoś chce zburzyć podstawy ich funkcjonowania. Zoll tak mocno umoczony w Bulu Komorowskim, nie jest dla mnie obiektywnym obserwatorem.
Ostatnio zmieniony 2015-11-18, 08:04 przez R0BERT, łącznie zmieniany 1 raz.
R0BERT pisze:Zoll tak mocno umoczony w Bulu Komorowskim, nie jest dla mnie obiektywnym obserwatorem.
A kto dla Ciebie, ROBERT, Chłopcze jest obiektywnym obserwatorem?
R0BERT pisze:Przeczytałaś w gazwybie
W czym ? Jak możesz to pisz zrozumiałym językiem, a nie "slangiem dla wybranych"
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
R0BERT pisze:Basia Z. pisze:Nie napaść na Europę tylko odgrodzić od niej murem - i nie całe "państwa" a tylko aktualne władze tych państw, bo obywatele mają bardzo różne zdania na ten temat.
Przeczytałaś w gazwybie, albo niusłiku, że Węgry postawiły mur, bo nie chcą przyjmować Europejczyków ?
"Newsweeka" nie czytam, z tygodników czytuję "Politykę". Ale dla Ciebie pewnie jest za mądra, więc raczej nie czytaj, bo nie zrozumiesz.
Tak jak nie rozumiesz, że "mur" może być słowem symbolicznym, jak np. w piosence, którą śpiewał Kaczmarski.
Swoją drogą jak sobie czasem przypomnę te słowa, mury ciągle rosną.
R0BERT pisze:
Jakie zdanie mają obywatele, łatwo stwierdzić obserwując wyniki wyborów, sondaży.
Zgadza się, jeżeli uważasz, że te około 20 % Polaków, które głosowało na PiS i przystawki w rodzaju Kukiza to są wszyscy obywatele a nawet ich większość - to gratuluję znajomości arytmetyki.
Oczywiście mam na myśli wszystkich uprawnionych.
R0BERT pisze:Chyba raczysz żartować, każdy wie, że to tylko ściema, tak naprawdę oni robią wszystko dla Putina
Było kiedyś takie określenie, jeszcze za ZSRR "pożyteczni idioci". Pasuje jak ulał.
Jeśli nie rozumiesz mechanizmu wyborów i uważasz, że jak PO ma 40 % to jest głos narodu a jak PIS to głos Putina - "Polityka" wiele tłumaczy.
Jeśli kiedyś zasłużysz, karłowaty gnomie, na zauważenie, to obiecuję, że dostosuję poziom i dostaniesz wszystko obrazkowo.
Dobromił pisze: Jak możesz to pisz zrozumiałym językiem, a nie "slangiem dla wybranych"
Jeśli kiedyś zasłużysz, karłowaty gnomie, na zauważenie, to obiecuję, że dostosuję poziom i dostaniesz wszystko obrazkowo.
Ostatnio zmieniony 2015-11-18, 11:05 przez R0BERT, łącznie zmieniany 1 raz.
R0BERT pisze: że dostosuję poziom i dostaniesz wszystko obrazkowo.
ROBERT, Chłopcze, wielu czeka aż napiszesz coś sensownego. Np na temat turystyki. Bo nie wiem czy zauważyłeś - to jest forum turystyczne . A Ty stale i stale o tej polityce i religii. Co Ty byś teraz robił jakby tysiące lat temu ludzie nie wymyślili żeby innych otumanić religią ?
Uspokój się, bądź miły dla bliźnich ( ponoć tak Twa religia mówi ), nie unoś się, idź w góry, pozbieraj złom, dobry bądź dla zwierząt.
R0BERT pisze:na zauważenie
ROBERT, Chłopcze, ależ Ty stale wtrączasz się w posty me i paru innych użytkowników Zapomina Ci się z kim piszesz ?
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :