Quiz dla Tatroholików (Tatry)
nie wiecie, ale jesteście na dobrej drodze, nie wiecie i chcecie podpowiedzi, czy nie macie czasu na zagadki ?
luknij na moje panoramy i galerie
Nie wiem, ale jestem na dobrej drodze prawie od półwiecza
Najwyższy czas usunąć mnie z listy punktowej tatroholików, o co proszę drugi raz ...
Dziękuję
Najwyższy czas usunąć mnie z listy punktowej tatroholików, o co proszę drugi raz ...
Dziękuję
Bo kto ma, temu będzie dodane, i nadmiar mieć będzie; kto zaś nie ma, temu zabiorą również to, co ma. /Mt 13,12/
Enjoy your life-never look back. Jest dobrze, a będzie jeszcze lepiej.
smutno mi się zrobiło, Ceprze, pozwólcie więc podpowiedź - zdjęcie przedstawia ten sam obiekt:
a ta postrzępiona grań na drugim planie nie daje do myślenia ? , przecież jest bardzo charakterystyczna i we wszystkich przewodnikach opisana.
Ostatnią podpowiedzią niech będzie to, że na zdjęciu występują obiekty mające w nazwach dwa różne zwierzęta, a pośrednio również trzecie
Ostatnią podpowiedzią niech będzie to, że na zdjęciu występują obiekty mające w nazwach dwa różne zwierzęta, a pośrednio również trzecie
Ostatnio zmieniony 2015-03-16, 10:50 przez dagomar, łącznie zmieniany 1 raz.
Widzę nad granią niebo, więc tak pomyślałem o Przewodniku do Nieba, lecz z przykrością muszę stwierdzić, że odpowiedzi na nurtujące pytania nie znalazłemdagomar pisze:we wszystkich przewodnikach opisana.
Bo kto ma, temu będzie dodane, i nadmiar mieć będzie; kto zaś nie ma, temu zabiorą również to, co ma. /Mt 13,12/
nie, nie i nie - kolejna podpowiedź: Pierwszy wlazł na szczyt Ernst Dubke, nie prowadzi nań żaden znakowany szlak
Ostatnio zmieniony 2015-03-16, 15:22 przez dagomar, łącznie zmieniany 1 raz.
myśl, ja naprawdę nie rozumiem, czemu wszystkich tak zamurowało , na zdjęciu dużo widać, obiekt rozległy, nie żaden nieznany pipant, są podpowiedzi...
- WiecznaTułaczka
- Kontakt:
37 pkt - sokół
31 pkt - dagomar
18 pkt - kamiltatry
13 pkt - vatteri
9 pkt - Dobromił
8 pkt - Vision,
7 pkt - mazeno, Kapitan Bomba
6 pkt - Wieczna Tułaczka
5 pkt - AmatorkaTatr, laynn
4 pkt - wysoka
2 pkt - Malgo Klapković, darkheush, HalinkaŚ, Iva, bton1, ,, Basia Z, ROBERT
1 pkt - Iwona S hawran, chwastek, Tatrzański urwis, Robert J, Ania P, ceper
Tak jest, Siarkan ponad Smoczą Granią (widać charakterystyczne trzy Smocze Zęby), z lewej czarny filar Wołowej Turni, ponad Zębami widoczna Ławica. na zdjęciu-podpowiedzi Siarkan i Mały Siarkan ze Złomiskiej Zatoki (obciąłem prawe zbocze zaraz za szczytem, bo by było za proste)
Panie Górą
31 pkt - dagomar
18 pkt - kamiltatry
13 pkt - vatteri
9 pkt - Dobromił
8 pkt - Vision,
7 pkt - mazeno, Kapitan Bomba
6 pkt - Wieczna Tułaczka
5 pkt - AmatorkaTatr, laynn
4 pkt - wysoka
2 pkt - Malgo Klapković, darkheush, HalinkaŚ, Iva, bton1, ,, Basia Z, ROBERT
1 pkt - Iwona S hawran, chwastek, Tatrzański urwis, Robert J, Ania P, ceper
Tak jest, Siarkan ponad Smoczą Granią (widać charakterystyczne trzy Smocze Zęby), z lewej czarny filar Wołowej Turni, ponad Zębami widoczna Ławica. na zdjęciu-podpowiedzi Siarkan i Mały Siarkan ze Złomiskiej Zatoki (obciąłem prawe zbocze zaraz za szczytem, bo by było za proste)
Panie Górą
Ostatnio zmieniony 2015-03-17, 09:35 przez dagomar, łącznie zmieniany 1 raz.