Quiz dla Tatroholików (Tatry)
Podobno to się nazywa Durna Pała, nie wiem, w każdym razie sterczy w żebrze Pięciostawiańskiej Turni do Pięciu Stawów Spiskich przy połączeniu żlebów spod Sępiej Przełączki i spod Przełączki pod Czubatą. Zadajesz
luknij na moje panoramy i galerie
Zdjęcie zrobione z dość znanej przełęczy, tak wąskiej, że nie każdy forumowicz dałby radę się w jej zwężeniu zmieścić.
Przełęcz ta łączy dwie bardzo znane doliny, w których był chyba każdy. Szczyt, o który pytam... To taka kopka kamieni, nie każdy na tą kopkę zwraca uwagę, bo obok są dużo wyższe koleżanki i dużo wyżsi koledzy. Ta kopka jest lepiej widoczna z innej, bardzo znanej przełęczy, która zresztą również łączy te wymienione wcześniej przeze mnie, znane bardzo, doliny.
Przełęcz ta łączy dwie bardzo znane doliny, w których był chyba każdy. Szczyt, o który pytam... To taka kopka kamieni, nie każdy na tą kopkę zwraca uwagę, bo obok są dużo wyższe koleżanki i dużo wyżsi koledzy. Ta kopka jest lepiej widoczna z innej, bardzo znanej przełęczy, która zresztą również łączy te wymienione wcześniej przeze mnie, znane bardzo, doliny.
przecież wystarczy linijkę na mapie pociągnąć przez Dumbier i Ohniste
Wg mnie tą podpowiedzią strasznie namieszałeś i prosta rzecz stała się strasznie skomplikowana, przynajmniej dla mnie. A przecież widać jak wół w oddali Dumbier i Chopok, Krzyżne Liptowskie, przed nim odrobinę grani Walentkowego Wierchu i od rzeczonej góry biegnącą w prawo charakterystyczną grań, którą najlepiej widać z Miedzianego, zresztą rzeczoną górę też
Wystarczyło otworzyć moją panoramę z Chopoka i sprawdzić, co leży na przedłużeniu grani Krzyżnego Liptowskiego - podpowiadałem, choć w pracy na nocnej zmianie telefonem nie miałem jak sprawdzić tego, choć podejrzewałem
Wystarczyło otworzyć moją panoramę z Chopoka i sprawdzić, co leży na przedłużeniu grani Krzyżnego Liptowskiego - podpowiadałem, choć w pracy na nocnej zmianie telefonem nie miałem jak sprawdzić tego, choć podejrzewałem
łatwe, do pracy wychodzę i nie mam czasu być złośliwy
Ostatnio zmieniony 2020-01-06, 21:25 przez dagomar, łącznie zmieniany 2 razy.