Dobromił pisze:Sokół - ten osobnik od dawna obrażał Ciebie, Twoją rodzinę, Twoją ciężką i odpowiedzialną pracę. Robił to non - stop. Zresztą podobnie zwracał się do wielu innych. Dlaczego wcześniej nie reagowałeś albo reagowałeś za lekko
Widzisz, tutaj pojawia się kilka zagadnień.
Po pierwsze - reakcje były - widocznie zbyt nieudolne, ale były, poniekąd byłem kiepskim adminem, więc poddałem się do dymisji.
Po drugie - będąc adminem wypadało mi trzymać się przyjętych zasad - a ponieważ regulaminu nie mamy, ciężko kogoś wyrzucić, bo go złamał. Może nowa administracja będzie próbować rozwiązac ten problem, może czas jednak jakis kilkopunktowy regulamin na takie przypadki ułożyć. Tylko kto miałby oceniać, co jest obrazą, a co nie, skoro tu większość docina innym? Tak na spokojnie to ja na przykład nie wiem, czy mój docinek o pentaksie nie robi więcej krzywdy niz cepra o boreliozie. Walka tutaj trwa 24 h na dobę, każdy z każdym. Niemniej uważam docinki o chorobach za ciosy poniżej pasa, a z tego co wiem, za to jest dyskwalifikacja. A że jestem już zwykłym userem (chociaż wciąż figuruję jako admin, taki mamy tu burdel) to po prostu obawiam sie, ze mogę zadziałać impulsywnie i zrobić ciach. teraz jest mi łatwiej. Oczywiście zaraz potem będę musiał sam siebie zbanować, no bo taka samowolka to chamstwo.
Po trzecie - ciężko było nie zauważyć, że to nie była walka jednostronna, poniekąd ceper odpowiada (odpowiadał) na ataki i zaczepki innych - i było takich wielu, kilku nawet uciekło z podwinietym ogonem, bo ceper ich zagadał. Jeden bohaterski to nawet wczoraj chciał opuścić forum z powodu pewnego wpisu cepra.
Po czwarte - mnie tam próbował zaczepiać wklejając jakieś zagadnienia o kopalni czy inne tam, ale mnie to zupełnie nie rusza, tak samo zresztą jak cokolwiek, co o sobie tutaj przeczytam, wczoraj się na przykład dowiedziałem od kolegi, ze moje kłopoty z zatokami wyciagnałem z fejsa i fakt, ze mam kolano trzaśnięte i nie idę do lekarza, skreśla mnie z osób wiarygodnych. I fajnie. Jestem dumny z takiego opisu mojej osoby. Mniejsza z tym, że nie mogę sobie pozwolić na siedzenie na L4 pół roku, jak niektórzy, co na L4 siedzą połowę czasu pracy. Ja mam na razie 12 dni zwolnienia lekarskiego przez 16 lat pracy.
Niemniej wyciagam wnioski w zyciu realnym (też takie coś jest -
) i skoro pan XXX napisał tak i tak na forum i mnie atakował (albo nie mnie, ale mi sie to nie podobało) to jak potem dzwoni albo pisze smsy z zaproszeniem w góry to od razu wiem, że choćby nie wiem, jaka fajna wycieczka nie była, to nie pojadę.
Wole sobie iść z Adrianem, nawet, jeśli wyglądamy na gejowski pochód.
A wczoraj dostałem wieczorem piękną wiadomość prywatną od pewnej osoby, która napisała bardzo ładnie o szczepionkach, że to sprawa osobista i troszkę za bardzo ten temat został tutaj rozwiniety. I bylo tam jeszcze o podziałach, gwiazdach dawidowskich i takie tam... Naprawdę piekna treść.
To tyle, od reagowania w takich sprawach są teraz Admini Sebastian oraz Adrian - na pewno widzą, co się dzieje i - być może - jakieś kroki poczynią.
Miłego weekendu, mimo wszystko dystansu, więcej tolerancji.