Nowy szuka pomocy i porad :)
-
buty szybko się rozlecą, powinieneś od ręki dostać nowe.
Najlepiej, profilaktycznie, przy zakupie.
Decyzją administracji Dobromił otrzymał nagany :
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
- za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum
- za niecytowanie w postach wypowiedzi, do których się odnosi
- za relację przypisaną do niewłaściwego działu
Ja mam jedne buty z Decathlona, ale nie w góry tylko na rower, używam je już ponad 2 lata i są OK, nie rozsypały się. Tyle że akurat te moje w góry się całkiem nie nadają, mają za cienką podeszwę i czuje się przez nie każdy kamień.
Na rekreacyjne chodzenie po Beskidach to takie buty są całkiem wystarczające.
Na rekreacyjne chodzenie po Beskidach to takie buty są całkiem wystarczające.
-
ok zdam relacje jak się sprawują ludzie, ja dopiero zaczynam chodzić po górach, czy czantoria czy inne mniejsze góry potrzebują butów za 300 zł w górę? Znam osoby co w butach z Deichmanna weszli na rysy i też do nich mnie namawiali ale podeszwy wgniatałem palcami więc odpuściłem. W tych podeszwa jest twarda i jako pierwsze buty jak dla mnie są ok. Bardziej będę ich w sumie i tak używał jako butów zimowych a w góry sporadycznie 1-2 w miesiącu może jak się uda. Po za tym w butami to jak z każdym innym towarem. Z Chorzowa w góry zajedziesz mercedesem i fiatem. Komfort będzie na pewno inny ale dojedziesz w podobnym czasie. Jak się pytałem jakie buty szukać na co zwracać uwagę to było że zadaje głupie pytania a teraz sami znawcy orzekają ze to badziew trochę luzu... macie lepsze to się cieszcie
Kermit w górach
- Tatrzański urwis
-
Z doświadczenia wiem, że producent prawie każdego produktu musi w opisie dać coś co pozwoliłoby mu na odrzucenie w razie potrzeby reklamacji. Buty nie były jednak kupowane przez internet lecz w sklepie gdzie pracownik je chwalił,na półce są również opisy i takiej wzmianki, że nieodpowiednie do trekkingu nie było. Zresztą tak jak napisał kolega Piotrek, jak wciągnie mnie całkiem to pewnie wtedy kupi się lepsze nie tylko buty ale i plecaki i inne sprzęty. Nie jest łatwo zacząć ten sport mając 2 osoby do ubrania kiedy tylko jedna pracuje zamiast krytykować moje zakupy zachęcilibyście mnie to konkretnych tras narazie jutro obie czantorie http://mapa-turystyczna.pl/route/31lv a następny wolny dzień to Wisła
Kermit w górach
Kermitku mówisz że zaczynasz przygodę z górami,cóż no to poradziłbym zmodyfikować plan na Czantorię.A właściwie odwróć trasę, zacznij od Ustroń-Polana czerwonym na polanę Stokłosica i dalej na szczyt.Faktem jest że wejście tym szlakiem daje popalić ale za to zejście żółtym jest łagodne i spokojne.Schodziłem już kilka razy do Ustronia Polany i uwierz mi że wolałbym dwa razy wejść niż raz zejść.No może że jesteś przygotowany na takie coś.
-