Mój pierwszy raz w górach |
Autor |
Wiadomość |
Dobromił

|
Wysłany: 2021-08-02, 10:25
|
|
|
Moja przygoda z górami zaczęła się bardzo późno i na raty. Na początek dwa dni w Żywieckim z noclegiem na Raczy. W I klasie LO. Rok później 3 dni w Tatrach. Nie chwyciło. Po LO byłem dwa razy na Pilsku, raz celach ... pogrzebowych, drugi raz w celach wręcz przeciwnych. Ale dalej góry mnie nie ruszały. M.in. przez stałe biegi na Grojec - w ramach treningów w Koszarawie Żywiec. Chwyciło dopiero w wieku 27 lat - wpływ znajomej. Chodziliśmy razem i z jej córką 8 lat po górach - wg mnie dobry początek, poznałem np wszystkie szlaki reglowe w Tatarach. W międzyczasie poznałem w górach wielu fajnych ludzi i sporo zer ludzkich.
Przygoda trwa i wykracza sporo poza najbliższe góry. |
_________________ Decyzją administracji naganę otrzymał:
Dobromił - za obraźliwą formę wypowiedzi oraz ironizowanie na temat innych użytkowników forum. |
|
|
|
 |
Gór Ski
|
Wysłany: 2021-08-12, 10:25
|
|
|
sokół napisał/a: | Jak dziś pamiętam podniecenie, gdy szliśmy na moją ulubioną wówczas górę - Wielki Stożek. |
Moja pierwsza zdobyta góra w wieku 3 lat , i powrót był ze zjazdem na sankach pierwszy nocleg w schronisku pod Wagą i pierwszy Tatrzański szczyt to Ciężki Szczyt ( heh chciałem iść granią na Wysoką ) , pierwsze Alpy to te najwyższe |
|
|
|
 |
Coldman

Wiek: 24 Dołączył: 19 Maj 2020 Posty: 433 Skąd: Wysoczyzna Kaliska
|
Wysłany: 2021-08-18, 22:05
|
|
|
Moja Pierwsza wycieczka w góry to była z Dziadkami do rodziny w Beskid Żywiecki. W sumie za dużo po górach żeśmy wtedy nie chodzili, jeden spacer.
Gdy miałem 17 lat pojechaliśmy z klasą w Tatry i wtedy zaczęła się moja miłość. Nie pamiętam dokładnie co żeśmy wtedy zdobywali, ale na pewno Czarny Staw Gąsienicowy, oraz Dolinę Kościeliska ze Smoczą Jamą. Pamiętam jak wtedy zgłosiłem się, żeby pierwszy wbijać na tamtą drabinę i prowadzić zaraz za przewodnikiem |
_________________ Świat gór! Aby go nazwać swoim, trzeba zainwestować znacznie więcej niż krótkotrwałą radość oczu. I może dlatego właśnie człowiek naprawdę kochający góry chce znosić trudy, wyrzeczenia i niebezpieczeństwa na ich skalnych szlakach |
|
|
|
 |
Sebastian

|
|
|
|
 |
Coldman

Wiek: 24 Dołączył: 19 Maj 2020 Posty: 433 Skąd: Wysoczyzna Kaliska
|
Wysłany: 2021-08-18, 22:19
|
|
|
Sebastian napisał/a: | Coldman napisał/a: | Nie pamiętam dokładnie co żeśmy wtedy zdobywali |
hehehe |
Na tej wycieczce była akcja, gdzie ja z kolegą żeśmy w nocy przez okno wychodzili, żeby iść na Zakopane kupić alkohol. Niestety nie znaleźliśmy miejsca, gdzie by nam sprzedali, ale za to najedliśmy się xD |
|
|
|
 |
|